Politika zasebnosti in piškotki

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV/ ZASEBNOST

Spletna stran T. Tjaša Ravnikar je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezana k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Osebni podatki uporabnikov naše spletne strani so eno izmed področij, kateremu posvečamo veliko pozornosti in skrbi. Vse podatke zbiramo na način, ki uporabnike nikakor ne morejo osebno identificirati. Glede zbiranja in načina obdelave vaših osebnih podatkov smo povsem transparentni. Zavedamo se namreč pomena varovanja osebnih podatkov in spoštujemo uporabnikovo zasebnost, zato z vsako posredovano informacijo ravnamo skrbno. Cenimo uporabnikovo zaupanje, zato zagotavljamo varnost in zaupnost pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov.

 

Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje uporabnikove podatke, in sicer ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu T. Tjaša Ravnikar. Ob vzpostavitvi stika z nami po elektronski pošti ali s pomočjo kontaktnega oziroma prijavnega obrazca, podatke, ki jih uporabniki sporočijo (njihov naslov elektronske pošte, njihovo ime in priimek, naslov, telefonsko številko in komentar k vzpostavitvi stika) shranimo z namenom, da lahko odgovorimo na vprašanja ali evidentiramo prijavo na izobraževanja, dogodke ali seminarje, terapijo ali posvet. Za točnost podatkov, ki jih uporabniki vnesejo, ne odgovarjamo. Z našo spletno stranjo ne ugotavljamo IP naslovov uporabnikov, iz katerih le te dostopajo do spletnega mesta. Podatkov ne uporabljamo za namene statističnih analiz, prav tako podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne predajamo nepooblaščenim osebam. 

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Podatke uporabnikov uporabljamo le za nemoten potek naročil e- priročnikov in ostalih storitev ali prijav na dogodke, izobraževanja, predavanja ali seminarje. Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov naših storitev in naše spletne strani, T. Tjaša Ravnikar.

V zvezi z varovanjem osebnih podatkov ima uporabnik naslednje pravice:

  • Pravica do dostopa in obveščenosti: uporabnik ima pravico vedeti, katere osebne podatke zbiramo, iz katerih virov in za katere namene. V skladu s tem omogočamo, da nas uporabniki lahko kadarkoli kontaktirate in zahtevate, da vam te podatke posredujemo.
  • Pravica do popravka: uporabnik ima pravico zahtevati popravek kakršnihkoli napak pri svojih osebnih podatkih ali njihov izbris, razen v kolikor moramo podatke hraniti v skladu z zakonodajo.
  • Pravica, da uporabnik kadarkoli umakne svojo privolitev za obdelavo svojih osebnih podatkov za namene, za katere so bili podani.
  • Pravica do prenosljivosti podatkov: uporabnik ima pravico zahtevati, da se osebni podatki posredujejo v strukturirani in pogosto uporabljani obliki.
  • Pravica do ugovora: ZVOP zagotavlja, da lahko uporabnik ugovarja kakršnikoli obdelavi svojih podatkov. Vsak ugovor bo obravnavan kot umik lastne privolitve, razen v primeru utemeljenih razlogov za obdelavo.
  • Kontaktni podatki za uveljavljanje teh pravic se nahajajo na dnu tega dokumenta. Uporabnik se lahko obrne tudi na informacijskega pooblaščenca RS, vendar prosimo, da se pred vsako prijavo uporabnik obrne na nas, da poskusimo skupaj rešiti težavo.

 

Politika zasebnosti velja za uporabnike spletne strani, ko prvič obiščejo spletno stran in pri vseh njegovih kasnejših obiskih. Z uporabo spletne strani uporabniki potrjujejo, da sprejemajo in se strinjajo z vsemi določbami te politike. Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez predhodnega opozorila in obvestila. Uporabniki spletne strani s klikom na »Strinjam se s pogoji poslovanja« ali s klikom na »Strinjam se s politiko zasebnosti« potrjujejo, da so bili pred oddajo spletnega obrazca ustrezno seznanjeni z obsegom in namenom obdelave osebnih podatkov (glej prejšnje odstavke). Pridružujemo si pravico do spremembe Splošnih pogojev poslovanja. Uporaba naših storitev predstavlja vaše soglasje k spremembam, ki smo jih naredili. Datum zadnjih sprememb je naveden na koncu tega dokumenta. 

 

PIŠKOTKI 

 

Piškoti so podatki, ki jih internetni strežnik postavi na uporabnikov računalnik, ko uporabnik obišče določeno spletno stran. Gre za majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo predhodnih in novih obiskovalcev ter razumevanje, kako uporabniki uporabljajo našo spletno stran. Piškotki na spletni strani www.tjasaravnikar.si omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na strani in zbirajo agregirane informacije o obisku spletne strani. Piškotki sami po sebi ne omogočajo identifikacije obiskovalca spletne strani. 

Piškotki so sestavni del sodobnih spletnih strani in sami po sebi niso škodljivi niti ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Njihov glavni namen je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik ter prilagodijo spletno stran in poskrbijo za enostavnost in hitrost uporabe. Omogočijo, da se pravilno pokažejo informacije, katere uporabniki iščejo in se za njih zanimajo. Piškotki se lahko uporabljajo za različne namene, med drugim za ohranjanje kontinuitete uporabniške seje, za zbiranje podatkov o uporabi spletnega mesta za namene poslovne raziskave, analize, načrtovanja in druge namene ter za shranjevanje nastavitev. Piškotki, ki jih naša spletna stran uporablja, ne zbirajo podatkov, ki vas lahko osebno identificirajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o nastavitvah uporabnikov spletnega mesta s pomočjo piškotkov upravljalci spletnih strani zagotavljamo boljšo spletno stran. 

Obstajajo »Nujni piškotki« in »Analitični piškotki«. Nujni piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem so uvrščeni tudi piškotki, namenjeni prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih. Analitični piškotki (za statistiko) anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da uporabniki sami nastavijo svoje piškotke.. Delovanje spletnega brskalnika se lahko spreminjajo v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. V primeru izbrisa vseh piškotkov v brskalniku, se piškotki ponovno namestijo z uporabnikovo privolitvijo ob ponovnem obisku strani.

 

Ko uporabnik prvič obišče našo spletno stran, se prikaže pojavno okno s pojasnilom o piškotkih. S klikom na “Dovoli vse piškotke” se uporabnik naše spletne strani strinja z uporabo vseh piškotkov in vtičnikov, opisanih na tem mestu. Uporabo piškotkov je mogoče onemogočiti v svojem brskalniku, vendar se v tem primeru stran morda ne bo prikazovala pravilno. Več informacij o tem lahko uporabnik spletne strani poišče v brskalnikovi pomoči uporabnikom.