Rapid transformational therapy

RTT

Po opravljenem psihološko-sociološkem študiju je Tjaša Ravnikar aktivno raziskovala terapevtske in psihoterapevtske pristope. Po vsem videnem, slišanem in tudi iz prve roke doživetem ter preizkušanem prisega na RTT®

-terapijo Marise Peer, pri kateri je v Londonu opravljala izobraževanje in pridobila certifikat.

»RTT® terapija hitre transformacije je enostavno daleč najbolj celostna in učinkovita terapija, kar sem jih spoznala in uporabila v praksi!« Združuje več kot trideset let izkušenj, opažanj in preverjenih metod avtorice, ki je v tem edinstvenem pristopu združila tehnike, ki resnično delujejo. Edinstvena in učinkovita je zaradi multidisciplinarnega pristopa, saj spretno združuje in uporablja najboljše iz svetov hipnoterapije, psihoterapije, nevrolingvističnega programiranja (NLP), kognitivno-vedenjske terapije (CBT) in nevroznanosti. Vse to zagotavlja hitre, učinkovite in dolgotrajne spremembe, slednje pa vodijo v fantastične uspehe, transformacije in globoke ter trajne rezultate.

RTT® terapijo podpira ideologija, da smo vsi rojeni popolni in z neskončnimi potenciali. Življenje, razvoj, socializacija, stiki, učenje, okolje itd. pa nas »prevzgojijo in ukalupijo« ter »zakodirajo« v določene vzorce oziroma načine razmišljanja, ki določajo naše doživljanje in posledično naše delovanje. Glede na to, da ti vzorci niso naši, temveč le izposojeni in priučeni, ni nikoli prepozno, da to spremenimo in si pridobimo nazaj vse možnosti in zmožnosti, ki si jih želimo. Prvi in najtežji korak je, da se tega zavemo (ozavestimo) in se odločimo, da bomo nekaj spremenili. Da hočemo nekaj drugače.

»Dejstvo je, da imamo vsi briljanten um. Imamo genialen um. Če menite, da ste ravno vi izjema … naj vam zagotovim, da niste! Razlikujemo se le v tem, kako smo bili ‘vpeljani v življenje’,« pravi Ravnikarjeva.

Kako deluje RTT?

RTT®  je edinstvena metoda, ki temelji na nekonvencionalni ideji, da za učenje, obvladovanje in spreminjanje miselnega procesa ne potrebujemo celega življenja niti tedenskih terapij. Dokazuje, da se lahko s pravo metodo in pravim terapevtom izjemno hitro in z lahkoto osvobodite težav z depresijo, tesnobo, vseh vrst odvisnosti, težav s pomanjkanjem samozavesti, slabo samopodobo, težav s telesno težo, težav s strahovi, fobijami, neplodnostjo, kroničnimi bolečinami, avtoimunskimi boleznimi itd. RTT® poleg hipnoze omogoča tehnike in orodja, ki so ključnega pomena za uspešno komuniciranje s podzavestjo in neposredno vplivanje nanjo, na način, da se znebite blokad in prepričanj, ki vam preprečujejo pot do želenega.  »Deluje na podlagi moči sugestije. Ob tem poudarjam, da je vse v našem življenju sugestija. Berete revije, gledate novice, gledate filme in serije, spremljate letake in reklame? Zakaj se torej ne bi odločili in izbrali tiste, ki vam bo koristila?« pove Ravnikarjeva.

RTT ® terapija prebudi vašo domišljijo, pri kateri so uporabljeni izrazi prilagojeni prav posebej vam. Po terapiji prejmete posnetek, ki ga poslušate najmanj 21 dni, da se ustvarijo nove povezave med nevroni, ki se ravno s ponavljanjem krepijo. Slednje namreč vodi v nova vedenja, vašo drugačno miselno naravnanost, nova prepričanja in v vašo novo biologijo. Pozabite na dolge mesece terapevtskih srečanj in tečajev s samoprepričevanjem, kjer izgubljate čas, denar, energijo ter najpomembnejše – voljo. Če se povežete s svojo podzavestjo, lahko spremembe dosežete TAKOJ, »iz danes na jutri«. Hitro, preprosto, popolnoma varno in trajno.

 

Tjaša Ravnikar RTT® terapijo rada primerja z liposukcijo: »RTT je za psiho, kot je lipo za telo, samo brez težkih okoliščin okrevanja in bolečin – invazivnosti.«

Terapijo izvaja z odraslimi, mladostniki in otroki, in sicer individualno ter skupinsko.

Z RTT® terapijo:

 • spremenite navade, da boste dolgoživi in zdravi,
 • odpravite stres, anksioznost, strahove in fobije,
 • dosegate (naj)boljše rezultate,
 • odpravite malodušje, občutke krivde, sram, tremo,
 • postanete samozavestni, izboljšate samopodobo,
 • odpravite posttravmatsko motnjo,
 • odpravite neplodnost,
 • prenehate s katero koli razvado ali odvisnostjo,
 • dosežete svojo idealno telesno težo,
 • dosežete neinvazivni lepotni popravek na sebi (dojke, rast las, pomlajevanje itd.),
 • rešite morebitne zdravstvene tegobe (alergije, kronične bolečine, kožne bolezni, uravnavanje hormonov, migrene, depresijo, astmo ipd.),
 • si pomagate pri celjenju poškodb, okrevanju kot podpori akutnim zdravstvenim stanjem,
 • odpravite nevšečnosti in težave pri otrocih (sesanje prsta, nespečnost, mokrenje postelje, strahovi itd.),
 • odpravite nevšečnosti in težave pri mladostnikih (učenje, koncentracija, izpiti, samopoškodovanje, slaba samopodoba, depresija, odvisnosti, kronično nezadovoljstvo, malodušje itd.).

Primerna je za vse, ki ste poskusili že marsikaj in ste obtičali na mestu ali pa če se za ta korak pomoči in sodelovanja odločate prvič.

 

»Zmorete. Jaz verjamem v vas. In verjemite, da boste verjeli tudi sami vase. To je izjemna terapija, ki prinaša izjemne rezultate.«

Zakaj mi, zakaj k nam? Verjemite, nihče se ne naredi sam.

Smo del sistema, del učenja, zrcaljenja, ponotranjenja. Hoteli ali ne, v nas so odtisnjene podobe vseh, ki smo jih kadarkoli »intenzivneje« srečali in doživeli. Če pomislite, boste verjetno našteli kar nekaj takšnih ljudi.

 

Razlika med nekoč in danes, med otrokom in odraslim, med znanjem in neznanjem je, da je bila nekoč ta pomembna izbira neodvisna od vaše volje, zdaj pa so vse niti v vaši glavi in posledično v vaših rokah.

 

Zato modro izbirajte ljudi, s katerimi se srečujete in katere pozorneje poslušate in spremljate. Pa naj bodo to partnerji, družbe, delo, učitelji, mentorji, strokovnjaki ali kdorkoli drug. Ker jih lahko. To je vaša odgovornost.

Če vam obisk strokovnjaka predstavlja tabu, prestiž ali nekaj, kar potrebujejo le nekateri, imejte v mislih, da se nihče ne naredi sam.

Preboje in napredke lahko dosegamo vsak dan, vendar tiste najpomembnejše, ki nas določajo in naredijo dosežete izključno na podlagi svoje odločitve. Pridružite se.

Dobrodošli!